de nieuwe Lancia Ypsilon Rally 4 HF 

Op bezoek bij Nefkens De Meern

12 september 2024
Lancia keert terug in Nederland – Nefkens de Meern één van de nieuwe showrooms

Op donderdag 12 september 2024 vond er een bijzonder moment plaats in onze showroom bij Nefkens de Meern: Lancia presenteerde de splinternieuwe Lancia Ypsilon Rally 4 HF, een indrukwekkende rallyauto die zowel op de weg als in de rallysport hoge ogen gaat gooien. Tijdens dit bijzondere moment werd de auto gepresenteerd door niemand minder dan Miki Biasion, de legendarische, meest succesvolle Italiaanse rallyrijder ooit én tweevoudig wereldkampioen die in de jaren tachtig en negentig zijn naam onlosmakelijk aan Lancia koppelde. Biasion testte de Ypsilon Rally 4 HF en droeg bij aan de ontwikkeling van de auto door feedback te geven op aspecten zoals afstelling, remmen en motorkalibratie.

Lancia is terug in Nederland met vijf showrooms, en wij zijn trots dat Nefkens de Meern één van deze locaties is waar u de nieuwe Lancia Ypsilon kunt bewonderen. De Ypsilon is verkrijgbaar in zowel hybride- als volledig elektrische uitvoeringen, met een elektrische performanceversie, de Ypsilon HF, die in mei 2025 wordt geïntroduceerd. Deze krachtige elektrische auto met 280 pk is een eerbetoon aan Lancia’s rijke rallygeschiedenis en belooft indrukwekkende prestaties.

Ook aanwezig tijdens dit speciale evenement was Eugenio Franzetti, de nieuw aangestelde directeur van Lancia Corse HF. Hij benadrukte het belang van deze lancering voor Lancia: “Het is een spannend moment voor Lancia. We zijn klaar om volgend jaar de Lancia Ypsilon Rally 4 HF te introduceren en terug te keren naar de rallysport.” Franzetti legde uit dat Lancia zich met de Ypsilon Rally 4 HF vooral richt op jonge coureurs en competitieve rallyliefhebbers. Met zijn krachtige prestaties en geavanceerde technologie belooft dit model een sterke concurrent te worden in de Rally4-klasse en de tweewielaangedreven kampioenschappen.

Wij zijn trots dat wij Lancia in onze showroom mogen verwelkomen. 
U bent van harte welkom bij Nefkens de Meern om de nieuwe Lancia-modellen te ontdekken en deel te zijn van dit spannende nieuwe hoofdstuk van Lancia in Nederland!