Inruilvoorstel
Alles over elektrisch rijden
Bij Nefkens ontdekt u alle voordelen van elektrisch rijden.
Alles over elektrisch rijden
Elektrisch rijden is enorm populair. En dat is niet voor niks. Elektrische auto’s zijn niet alleen snel en stil, maar hebben ook geen uitstoot en tal van andere voordelen.
Op dit moment zijn elektrische auto’s nog wel hoger in aanschaf dan een benzineauto. Maar ze hebben óók een hogere restwaarde. En ze zijn goedkoper in gebruik. Elektrische auto’s zijn tot 2025 uitgesloten van wegenbelasting. Wanneer u zelf energie opwekt en een overcapaciteit aan zonne-energie heeft, is het laden extra voordelig.
Veelgestelde vragen over elektrisch rijden zijn bijvoorbeeld:
- Hoe ver kan ik rijden met een volledig elektrische auto (actieradius)?
- Hoe werkt een laadpaal en een laadpas?
- Kan ik makkelijk thuis een laadplek laten installeren?
- Is een laadpaal aan te sluiten op mijn zonnepanelen?
- Is het rijden met een elektrische auto anders dan met een benzine of diesel?
- Hoe zit het met de regelgeving en belastingvoordelen omtrent elektrisch rijden?
Op deze pagina geven wij antwoord op een aantal van bovenstaande vragen. Wilt u meer informatie over elektrisch rijden? Neem dan contact met ons op.
Hoe ver kan ik rijden met een 100% elektrische auto?
De actieradius van uw auto - ook wel 'bereik' of 'range' genoemd - is de afstand die u met uw auto kunt rijden zonder tussendoor te laden of te tanken. De actieradius is afhankelijk van een aantal omstandigheden, zoals uw rijgedrag en de buitentemperatuur.
Met onze 100% elektrische modellen rijdt u gemakkelijk tussen de 300 en 400 kilometer zonder tussentijds te laden. Uw oplaadtijd - bij een openbaar punt van 100 kW – is maximaal 30 minuten om 80 procent rijbereik terug te winnen.
TIP: Net als bij een brandstofmotor geldt: hoe harder u rijdt, hoe meer energie u verbruikt. Voor een zuinig verbruik adviseren we een snelheid van 90 tot 120 km/uur. Daarnaast is het aanhouden van een constante snelheid ook goed voor de actieradius. Maak dus vooral gebruik van de cruise control!
Hoe werkt dat dan met laden?
Met een elektrische auto 'tankt' u geen benzine, maar stroom. Dat kan bij publieke laadpalen of een laadpaal thuis. Nederland telt momenteel 120.000 publieke laadpalen en ruim 4200 publieke snelladers die goed verspreid zijn over het land.
Wilt u een laadpaal of wallbox thuis? Dan is het belangrijk dat u een laadplek hebt die past bij uw auto en thuissituatie (denk aan meterkast, stroomverbruik). Nefkens werkt samen met Eneco en biedt twee perfect op maat te maken laadpakketten voor thuis. Deze pakketten bestaat uit een wallbox (laadpunt aan de muur) met toebehoren. De installatie is bij de prijs inbegrepen.
Maak laden extra eenvoudig met een laadpas. Als u met uw 100% elektrische of plug-in hybride auto bij een laadpaal staat stop u de kleinste uiteinde in de laadpaal/wallbox. Daarna stopt u de grootste uiteinde van de laadkabel in uw auto. Vervolgens houdt u uw laadpas minimaal 3 seconden tegen de sensor op de laadpaal/wallbox en uw auto begint met opladen. U kunt op deze pagina eenvoudig een Nefkens x Eneco laadpas aanvragen via deze pagina.
Voor- en nadelen elektrisch rijden
Elektrisch rijden is voor veel mensen een uitkomst. Ontdek nu de voor- en nadelen!
VOORDELEN:
- Profiteer nu van 2950 euro subsidie bij aanschaf van uw elektrische auto.
- Geen CO2-uitstoot, dus duurzaam voor het milieu.
- Voor elektrische auto’s betaalt u voorlopig geen wegenbelasting (MRB) en BPM (belasting van personenauto’s en motorrijwielen). De vrijstelling geldt tot tenminste 2025.
- U rijdt krachtig en stil, een elektrische auto hoeft niet te schakelen. Door de maximale koppel die meteen vrijkomt, kan een elektrische auto zeer snel versnellen.
- Rijdt u zakelijk? Dan heeft u het voordeel van een lagere bijtelling. De bijtelling voor een elektrische auto in 2024 (met een nieuwwaarde tot 30.000 euro) is 16 procent.
- De onderhoudskosten zijn relatief laag. Ook profiteert u van een lange garantie. Op vrijwel al onze modellen geldt een garantie van 8 jaar of 160.000 kilometer op de accu.
- Stroom is nog steeds voordeliger dan benzine en diesel.
NADELEN:
- Iets duurder in aanschaf
- Actieradius valt soms tegen
- Langere laadtijd
Voordelig laden op maat
Verschil tussen elektrisch & Benzine/Diesel
Wanneer u de overstap maakt naar elektrisch zult u een aantal verschillen opmerken, de grootste verschillen zijn:
- Brandstof: Elektrische auto's rijden op elektriciteit, terwijl benzine- en dieselauto's op fossiele brandstoffen rijden. Dit heeft een grote impact op de CO2-uitstoot: elektrische auto's stoten geen CO2 uit tijdens het rijden, terwijl benzine- en dieselauto's dat wel doen.
- Kosten: De brandstofkosten per kilometer zijn lager voor elektrische auto's dan voor benzine- en dieselauto's. Echter, de aanschafprijs van een elektrische auto is doorgaans hoger.
- Actieradius: De actieradius van een elektrische auto is beperkter dan die van een benzine- of dieselauto. Elektrische auto's moeten vaker worden opgeladen, wat langer kan duren dan tanken.
- Rijervaring: Elektrische auto's zijn stiller en soepeler dan benzine- en dieselauto's. Ze hebben ook een betere acceleratie.
- Onderhoud: Elektrische auto's hebben minder bewegende onderdelen dan benzine- en dieselauto's. Daardoor is er minder onderhoud nodig, wat de onderhoudskosten lager maakt.